...äntligen!

Imorgon börjar vi. LCHF! Lägger ut matschemat/matsedeln imorgon så får ni se! Äta fett = bränna fett!

Fick äntligen mitt nummer av iForm och platt-mage-boken!


PMS UTBTOTT

Daniel; du ser ju helt förstörd ut!
Jag; säg inte sååååååå! Du ska säga att jag är söööööt!
Daniel; men du ser söt ut för att vara förstörd!

Tack älskling.


Varför?

Det är en sak som jag lagt märke till, på Facebook. Det finns några av mina vänner som använder sig av en jäkla massa punkter! Hela tiden, oavsett humör eller sammanhang. Vet någon varför dessa människor gör så? Varför inte variera sig med lite komman, utropstecken och frågetecken? Jag får känslan av att om en person skriver t ex "krya på dig........." då känns det lite drygt faktiskt. Det skulle lika gärna kunna ha vart ett care-face. Är ni med mig? Ni måste också ha sett det?!

Statusuppdateringarna är roliga.
T ex;
"god morgon....har precis ätit frukost.....vilken fin dag det är....solen skiner....ska nog ta en promenad....."

Är det någon som känner igen sig i detta fenomenen? I så fall så får du gärna förklara varför det skrivs såhär. Är lite nyfiken!



Visdom!

Jag sa just en mening, en riktigt vis mening. Inte smart och inte klok, utan vis. Jag kan numera lägga till visdom som en bra egenskap.

Just det, meningen lyder;
"antingen så växer man ihop eller ifrån varandra".

Just nu känns det som om Daniel och jag är som två siamesiska tvillingar, så mycket ihopväxta är vi.


Söndag


Today's outfit

Idag har jag på mig, kläder!

Ha. Ha.


Frukost

Det ser inte bara ljuvligt gott ut, det är lika gott som det ser ut! Lovar.


Beethoven!

Har just tittat klart på filmen "Beethoven"! Åh, den är så söt, jag blir lika rörd som för nästan 15 år sedan, då jag såg den första gången! Jag försökte hitta Beethoven nr 2, men det skulle ta 7 månader och 3 veckor för den att bli färdig. Haha.

St Bernard är inte en så tokig ras det heller. En njuffe och en båtsman? Det kommer sluta med att jag kommer att gå under smeknamnet hund-damen... Haha. Inte mig emot!


Längtan

Jag längtar till tisdag då jag får börja med LCHF. Jag är så spänd på hur det kommer att gå! Jag vet, jag skulle kunna börja tidigare än tisdag, men på måndag är det Valborg och då kommer jag troligen inta alkohol, med en massa socker och kolhydrater i. Inte värt det.

På måndag ska jag och D mäta och väga oss, och ta bilder. Spännande!


Förberedelse

Nu är matsedeln för två veckor fram över planerad. När jag läste upp den för Daniel så tyckte han att det lät som värsta lyxmaten! Men i själva verket är det inte det. Men ja, det finns några riktigt frestande maträtter med på listan. Jag har även knåpat ihop en inköpslista. Både jag och Daniel är spända över vad som komma skall! Det ska bli kul att pröva något nytt, och går man ner så är ju det bara ett plus.

Så, på tisdag kör vi igång.
Jag tänkte skriva ut matsedeln så får ni se, och ni får mer än gärna kopiera den om ni så vill.

Puss och kram!




FETTIS

LCHF!!!!!!!

Tisdagen den första maj kommer jag och min andra halva börja äta efter LCHF. Vi har pratat om det länge, men på tisdag börjar vi. Två veckor framåt, och tycker vi att det fungerar bra efter de två veckorna så fortsätter vi! Jag ska ta mått, vikt och före/efter kort. Detta gör vi som ett experiment för att se om det passar oss och om det verkligen fungerar så bra som... Eh Katrin Zytomeirska säger?! Hon är ett levande bevis på det positiva med dieten! Och förhoppningsvis så kommer det finnas två exempel till inom loppet av några veckor ;)

Bye bye carbs! (vi ska knåpa ihop en matsedel som jag tänkte visa er, för er som också vill hänga på!)

Det vore fett nice om det fungerar! Vi får väl se, inget att förlora!


Vuxen = mindre pengar


Jag hatar dig

Jaaaaa, jag hatar dig, du som kom på den briljanta iden med pollen. Du måste verkligen ha hatat andra medmänniskor och bott i ett rum djupt ner i jorden, där du ej kunde bli störd av t ex pollen. Jag måste ju säga att du, som känner igen sig i denna beskrivning, numera kan titulera dig själv som totalt-jävla-dum-i-huvudet.

Jag känner minnsan inga vårkänslor, jag känner enbart hat. Titta på bilden nedan, mina ögon ser ut som om jag skulle ha börjat med knark. Vilket jag givetvis inte har! Knark är bajs!


Jag ska måla hela världen lilla mamma

...inte riktigt. Men en lägenhet i alla fall, väntar på att Ida ska anlända. Vad gör du?


Tröttmössa

Tandkrämstuben kan nog inte stå utan kork...


Smile like you meen it

Söndag idag. Regn idag. Besök och fika idag. Träning idag. Lagat mat idag.

Givetvis kom träningen efter fikat idag, enligt dagordningen. -220 kcal, och en lchf-middag.

En dusch på detta. Hej.


Matvrak

Lördagens bilder bestod tydligen mest av mat. Jag älskar mat, där av min matiga figur. Det går tydligen rykten om att jag har återgått till THE DARK SIDE = börjat röka. Detta är inte sant, givetvis. Ett löfte är ett löfte. Jag känner hur lungorna återfår sin vackra färg och kapacitet. Jag känner även hur KOL:en rinner ur kroppen på mig. Jag är fri, jag är inte längre slav under nikotinet. 15 veckors frihet i fredags, när jag firar ett halvår hoppas jag att någon bjuder mig på tårta, som en hyllning till att jag tog mitt förnuft till fånga och att jag låter er få chansen att älska och dyrka mig några år till. Lång mening, jag är inte svensklärare. Än.

Nu tackar vi på bondegatan för oss och kastar in handduken. Hörs om några timmar igen. Utvilade utan påsar och ringar kring ögonen. Såg en kille med brutala ringar kring ögonen. Han kan inte vara bra kompis med John blund. Men det är jag. Sluta svamla Emma. God natt. Nu börjar Daniel också att svamla. Måste slå på dövöronen. Hej John blund, hejdå Daniel.

Bla bla. God natt allesammans!


Lör-dagen

https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-1/3166078/images/2012/pic_199432567.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-1/3166078/images/2012/pic_199432570.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-1/3166078/images/2012/pic_199432576.jpg" class="image">


Vi säger god morgon!


Hundtokig!

Ja, jag låter rubriken tala för sig själv. Jag tyckte att jag var besatt förut, men nu är det värre än någonsin. Men nu känns det så ledsamt, för att det lär dröja tills det att vi flyttat till hus. Så nu är jag mer peppad än någonsin! Jag ska snickra ihop en hundgård med tillhörande hundhus och sen vill jag träna agility och lydnad, åh så spännande! Och allt detta kommer jag pyssla med i vår framtida trädgård.

Jag kom och tänka på en sak för ett par dagar sedan. Jag tror att jag har hittat min hobby, jag har ALDRIG haft någon. Men nu tror jag att jag hittat mitt intresse. Åh, jag längtar. Daniel börjar prata om att han vill ha en Mastiff. En Mastiff och en Newfoundland. Någon hundvan som vet, kan dessa två raser passa ihop?


Fredagsmys

Daniel och jag bestämde oss för att bjuda in min svärmor på mat och fika. Nu tittar vi på Let's dance, och jag dör lite inombords när man ser casanovan Anton Hysén på tv, och jag fäller en tår för att han är bög. För det innebär att han inte kan bli mitt wild-card. Grattis till det manliga könet, ni kan skatta er lyckliga!


Trött på människor.

Nu är jag på krigsstigen igen. Nu är det programmet "unga mödrar" som har upprört mig. Jag hatar det programmet. Det är bara fullbordade idioter med i det programmet. Kolla inte på det. Det enda dom gör är att röka. Många verkar ha fått för sig att jag är bitter bars för att jag inte så kallat "får röka själv", klart att jag får. Men jag vill inte. Punkt.

Åter till ilskan. Mammorna i detta program röker när de är gravida, när de precis har fått barn, när de matar sina barn, när de lagar mat till sina barn, de röker till och med när de precis har fått en blodpropp i hjärnan? De kan ju lika gärna trycka in en cigarett i munnen på ungarna! Jag blir så arg. Inte nog med att de förstör sina egna kroppar, de förstör även sina barn, bokstavligen.

Det finns en del människor som man känner skulle behöva gå en kurs i allmänt vetande, för en del saker kan vara svåra att lista ut. Att man till exempel inte blåser cigarettrök i ansiktet på sitt barn? Så nu vet ni, alla rökande mammor (och pappor) där ute vad man inte ska göra.




Förtydligande

Bilderna hamnade i fel ordning. Men ni förstår säkert vilken förklaring som passar till vilken bild. Haha.


Hahahahaha

Jag har nu under de senaste ca 20 minuterna funderat över mode. Alltså mode och modeller. Jag hör så många som vill bli modeller, varför kan jag då fråga? Visst, jäkligt lätt förtjänta pengar. Jag sökte på Google efter modell-bilder, och den enda ser mer konstig ut än den andra. Låt mig visa ett par exempel... Nu kom jag just på att jag bloggar ifrån mobilen, och att jag då inte kan skriva under bilderna. Ska jag låta bilderna tala för sig själva?!

Neeeeej.

Den första bilden, ja antingen så är hon hungrig eller så tycker hon på allvar att det är sexigt att äta halsband?

Bild nummer två, hon tycker att det är snyggt att dölja ansiktet med händerna? (åh, kolla vilka snygga poser!!!!) jag tycker mest att det ser ut som om hon lider av migrän och behöver en treo. En trebent åsna hade kunnat göra det bättre....

Bild nummer tre, ja ni ser ju själva, hon lider av magknip.

Bild nummer fyra, ja hon har bara missuppfattat det där med att dra in magen och ut med brösten.

Dessa bilder, skulle läkarna kunna använda som demonstrerande bilder för olika åkommor... Det ser verkligen äkta ut!


Bättre lycka nästa gång...

Vi var på husvisning igår eftermiddag, huset var så sött och litet, med en STOR tomt! Men ja, det var inte så bra som det verkade trots allt. Det var början till mögel och fukt i källaren, och all el i huset skulle vi bli tvungna att dra om. Vi är inte gjorda av pengar, och om vi nu ska försöka att samla ihop till en kontantinsats, och kämpa med det, så ska det vara ett hus som är värdigt pengarna. Att sanera och ta dit elektriker är inte det första man vill göra, när man precis flyttat till och köpt ett hus. Nu nu fortsätter jakten på vårt fina framtida boende...




Jag slapp tydligen inte undan...

Jävla busskontrollanter. 565 kr i böter, för att jag min snåle och rent ut sagt korkade klantarsle, tänkte att jag kunde tjäna 22 kr på att säga att jag var under arton och då få en ungdomsbiljett. Istället klev jag av bussen med boten i handen och 565 kr fattigare. Aldrig mer! Och kontrollantkärringen tyckte och hoppades på att jag skulle lära mig en läxa. När jag blivit blivit ett med jorden, då ska jag hemsöka dig och fylla ditt hus med alla mina bussbiljetter som jag samlat på mig genom åren! Gör inte som jag, och mina fans där ute, bli inte som mig. För då kommer ni att bli fattiga.

Jävla skitdag, nu ska jag sova.
Möte med banken imorgon. Spännande.
God natt gott folk.


Korkade människor!

Finns det något som gör mig irriterad och upprörd så är det föräldrar som röker när deras barn är i närheten! Men det värsta är när man ser nyblivna mammor, och pappor, stå och bolma över barnvagnen! Så jävla egoistiskt och äckligt!


Helgen

image description

image description

image description






The times are changing

Det är helt otroligt. Vuxenpoängen bara stiger och stiger här hemma hos oss! Det började med att jag och min halva hittade ett jättefint hus på hemnet.se, igår kväll när vi egentligen letade efter lediga lägenheter/kedjehus i centrala Örebro. Huset är praktiskt taget perfekt för oss två, enligt mig. Det kostar inte allt för mycket, det är precis nyrenoverat både ut-och invändigt, bra uppvärmningssystem och JÄTTESTOR trädgård. Så idag ringde jag mäklaren, och bokade tid för en visning. Och jag har även vart nere på banken och bokat en tid för ett förhoppningsvis lånelöfte. Mycket spännande! Så nu håller vi tummarna för att huset är lika fint i verkligheten som på bilderna, och att det verkligen är i ett så bra skick som det verkar. Hoppas, hoppas, hoppas.

...och det som givetvis ligger i baktanken är att jag ska bygga en stor hundgård, och skaffa mig en eller ett par fina Newfoundlands-hundar! Min dröm ska bli sann, det har jag bestämt.

Men nu och några veckor fram över, så är det plugg, plugg, plugg, plugg, plugg som gäller. Och träning förstås. Det är tröttsamt att vara tvungen att att prioritera, men det är nödvändigt! Så kära vänner, när ni har glömt bort hur min röst låter, så är det dags för er att dra mig ut på en fika eller dylikt. Så att jag inte drunknar i plugg. Risken kanske inte är enorm, jag känner ju trots allt mig själv...







Sunday night

Helgen har vart bra. Jag har i ett desperat försök, försökt att ladda upp ett inlägg med bilder, men icke sa nicke. I fredags så blev det fredagsmys, godisfusk och roadtrip för att hämta hem Daniel. Det hela slutade med att Daniel skickade fel GPS-kordinater till mig, så att vi hamnade någon helt annanstans. Efter mycket om och men, och efter x-antal utbrott ifrån min sida så hittade vi en Daniel gåendes ut med vägen. Haha. Igår så var det en bra dag, jag fick chans att gosa och umgås med en som blivit en av mina bästa vänner, Soja (osäker på hur de stavar hennes namn), världens finaste hund. Hon är tyvärr inte min, men jag lånar henne ibland. Och jag blir så glad varje gång som jag träffar henne, de personer som inte tycker om Rottweilers, de är väldigt konstiga människor. Efter promenaden med Soja, så fick jag chans att bebis-gosa med världens absoulut sötaste unge, Aurora. Vilket charmtroll, det gjorde hennes mamma och pappa bra! Lördagen avslutades hos Daniels mamma, kaffe och tv.

Idag har jag hälsat på min familj, mycket efterlängtat. Nu sitter jag här, mätt och belåten, och med ett leénde på läpparna. Jag satt och läste i genom gamla inlägg, och jag upptäckte att mitt dåvarande midjemått låg på 97 cm, och i morse när jag mätte mig så hade det gått ner till 92 cm. Det trodde jag INTE. Så nu ska jag fortsätta med träningen. Tänkte inte göra det till en tävling denna gång, för uppenbarligen så rinner alla mina tävlingar ut i sanden varje gång... Så nu ska jag istället sätta upp mål!

Ska knåpa lite på detta. Jag återkommer.

Till dig Edit



Detta är, för er som inte vet, min syster Edit (som förövrigt också har en blogg, en lite finare och vassare än mig) men jag är snart i kapp. Hennes blogg hittar ni här. Edit är nog den klokaste 16 åring jag känner! Jag tror att hon har en 16-årings kropp, men en mognad på kanske 25 år! Minst. När vi inte bråkar och är oense, så kommer vi faktiskt väldigt bra överens, men det har mer växt fram med åren. Och det är roligt. Jag beundrar henne, tänk om jag också var lika målmedveten, klok och allmänbildad som dig, Edit. Du har verkligen peppat och inspirerat mig till att vilja framåt i livet, och det är jag så otroligt glad för. Tack för att du är du. Jag är givetvis tacksam och glad för mina andra två syskon också, men just i detta nu så är det Edits time to shine. Glöm inte bort att du är värdefull. / I love you






Smaskens-middag

Nu har jag presic avnjutit min hemmagjorda och fina köttrgyta. Den blev jäkligt god! Jag klappar mig själv på axeln och jag känner att jag börjar närma mig målet som mästerkock. Ibland känner jag mig som Lotta på Bråkmakargatan, jag kan allt. Vill ni också tillaga den smaskiga köttgrytan, och imponera lite extra på någon, så hittar ni receptet här.

Och nu är även uppsatsen färdig. Och den blev helt okej enligt mig själv. Men min lärare är ganska så petig, men han tycker att jag skriver bra och har bra upplägg när jag skriver. Så det kan bli en liten diss, men jag står fast vid min egen åsikt. Helt okej. Men det är tyvärr inte den åsikten som kommer att ta mig till högskolan. Att ingen kan införa att man får betygsätta sig själv..? Ha. Ha. Ha.

...och nu ser jag disken. Ja, ni hittar mig vid diskbänken.



Som en högproduktiv fabrik

Jäklar säger jag bara! Såhär prokutiv och duktig har jag nog aldrig vart, eller i alla fall inte de senaste 21 åren. Ojoj. Idag har jag hunnit med att träna, duscha, äta frukost, tittat på två avsnitt av SATC, städat sovrummet och dammsugit, vart på systemet och mataffären, tillagat en himmelsk go men framförallt svår kött-gryta, lagat lunch, tvättat och hängt upp tvätt, bytt sängkläder. Den ni! PENSIONÄRSPOÄNG!

Nu ska jag skriva klart om det där förbaskade modet, och sen ska jag. Ja, jag vet faktiskt inte vad jag ska göra sen. Troligtvis blir det att träffa Alexandra med bullen i ugnen. Vi får se.

Hejdå!



Kolla urringningen! Jag har jobbat hårt med att få till den klyftan. Höhö.


Förändring!

Idag lyckades jag! Jag lyckades till och med gå upp FÖRE det att klockan skulle ringa, ca kvart över sju. Helt otroligt. Och kära vänner, det blir bara bättre! När jag hade klivit upp så drog jag på mig träningskläderna, slängde i mig en banan som jag sköljde ner med ett glas mjölk, och sen begav jag mig bort till gymmet för att lyfta lite skrot. Nu mera kan ni kalla mig skrotnisse, jag skojar inte!

Nåja, jag har just avnjutit en fin frukost flingor med mjölk och keso med skivad apelsin. Och nu avnjuter jag ett par avsnitt Sex and the City. Nu tänkte jag ta mig en dusch och sätta i gång med pluggandet. Jag ska skriva en uppsats om mod, på engelska.

Jag har i alla fall vart modig och sökt till högskolan, och om allt går vägen så flyttar jag och min andra halva några mil härifrån. Så skönt att komma härifrån. Träffa nya människor, se en ny miljö och utvecklas. Här står allt still, och jag vill framåt. Åh, jag ser det framför mig. Hoppas, hoppas, hoppas! Så att jag en dag kan säga att jag arbetar som lärare och inte som outbildad lärarvikarie. Åh, vilken känsla. Och förhoppningsvis så kommer jag att få hjälp att uppnå den drömmen i Örebro. Bye, bye Vingåker.


Rättelse...

Det ska inte stå väg. Det ska stå bög! Vem vill vara en väg?!


Män som hatar kvinnor

Ibland i alla fall. Idag är jag lite krasslig, 37,2 i feber och huvudvärk och det är ett jädra bultande i mina bihålor. Och när kvinnor är sjuka så kan man inte ha så höga förväntningar på deras humör. Allting förstärks. Är vi ledsna blir det bara värre, är vi glada (ytterst otroligt) så blir vi ledsna över det. Vi är lättretliga och ibland små bitchar. Daniel och jag hade en liten dialog förut, ett mycket bra exempel på hur det kan låta...

D: jag åker ut till Martin sen.
Jag: okej.
D: jag åker klockan fem. (klockan var då ca halv fyra).
Jag: varför så tidigt?!
D: tidigt? Det tycker jag inte...
Jag: jo det är jättetidigt! Vi kommer inte hinna gosa alls innan du åker?! Du måste ändra tiden!!!!!
D: okej, Martin kommer och hämtar mig kl sex.
Jag: okej, det blir bra... Kom och lägg dig hos mig, ingen tid att förlora!
D: jag måste packa.
Jag: DU HAR ALDRIG TID FÖR MIIIIG! *grååååååt*
D: det har jag väl visst de!
Jag: måste du åka!?!?!?! Du kan stanna här hos mig!
D: nej Emma, jag vill åka!
Jag: nej, jag ska inte tvinga dig att stanna!
D: men, men....
Jag: Daniel det är okej om du åker. Jag förstår... Fast kan du inte stanna?
D: men nyss sa du...
Jag: åk du! Det gör inget att du inte är en toffel.
D: Haha.
Jag: har jag sagt att jag älskar dig?

Jag är sjuk i huvudet, bokstavligen... Om jag var Daniel så hade jag vart väg vid det här laget. Fy fan vad de får stå ut med!

Jag är i alla fall glad att jag har dig, Daniel. Förlåt. Jag älskar dig!



Mys-dag

Haft en mysig dag tillsammans med min bästa, Ida. Nu ska jag snart bege mig in i badrummet för en dusch. Sen ska jag lägga mig och läsa vidare i min bok. 150 sidor kvar... Fyfan! Och samtidigt som jag läser tänker jag smälla i mig en del godis, för imorgon börjar ett två månader långt godisförbud.

Hoppas att ni har och får en fortsatt trevlig kväll!


Sunday bloody Sunday

Goder morgon! Vädret verkar lite mer lovande än igår, en bra början. Idag vaknade jag upp med ett leende på läpparna och ett smått glädjehus i kroppen, tackvare gårdagen! Kvällen igår blev så bra, Daniel och jag skulle åka till Örebro för bio, och även Agnes och Erik slog följe. Först åt vi grekisk mat och sedan lufsade vi proppmätta ner till biografen för att se filmen "hungergames". Och filmen, jäklar vad bra den var! Har ni inte sett den så gör det. Men den hade vart ännu bättre om det inte hade vart för två mindre tysta och mindre smarta flickor...

Nåväl efter filmen så gick vi till en mysig krog, som råkade faktiskt heta Lilla Krog. Vi tog varsin drink, men det var Agnes som fick strunta i alkoholen denna gång. Efter en dryg timme så begav vi oss hem igen. Tack Agnes och Erik för en otroligt trevlig kväll!


RSS 2.0