Sunt förnuft

Vi vet ju hur det ligger till, eller hur? Så varför går vi egentligen på all smörja som företag, tv-program, bloggare och annan massmedia propagerar om? Alltså när gick vi ifrån tallriksmodellen? När slutade folk gå UT och gå och istället köpa ett gym-kort för låt säga, 300 spänn i månaden? I långa loppet måste det vara bättre att motionera utomhus! Det skulle fanemej aldrig falla mig in att betala för att enbart traska runt på något jäkla band!

Människor lägger ner så mycket pengar på att köpa saker som ska få dem att gå ner i vikt! Sedan den här vikt-hysterin satte igång så har företagen tjänat multum! De säljer som aldrig förr och vi proppar i oss kemikalier hit och dit för att vi ska bli mer hälsosamma och vältränade. Tror vi. Jag har en vän som köpte ett "viktnedgångspaket" och det innehöll proteinpulver, flytande vitaminer och bars som skulle intas vid sockersug eller som mellanmål! Och detta betalde hon 350 kr för, och hon var säker på att det skulle fungera! Men det gjorde det inte.

Min vän är varken överviktig eller tjock, hon vill bara bli av med ett par extra kilon. Som vem som helst. Alltid resulterade i mer sockersug (eftersom att barsen innehöll socker i form av choklad) och vitaminerna tyckte hon smakade skit och flaskan står fortfarande i hennes skafferi än i dag. Proteinshaken gick det väl okej med, men ja hon tränade inte överdrivet så det blev nog plus minus noll.

Så vilka slutsatser kan vi dra av detta? Det hon egentligen, som så många andra, beställt var bara lite socker i bar-form, lite vitaminer (som hon egentligen kunnat fått i sig via frukt och grönt) och proteinpulvret kunde hon ha skippat och ätit ett ägg istället. Mycket billigare och framförallt, troligtvis, mycket godare!

Varför gör vi så här? Vad har hänt? Ja, jag vet att jag kanske låter som en gammal kärring på 78 år, men ja, jag undrar faktiskt. Jag vet att utvecklingen går framåt och allting moderniseras hela tiden. Men vad fan! Och det värsta är att jag är inte bättre själv, jag kan liksom inte sluta fundera på vad, när, varför och hur jag äter. Jag tycker om att motionera men vill göra det av rätt anledning! Visst, jag har försökt att tänka om och inte fundera så mycket kring hur andra gör. Men det är svårt. Massmedia driver mig till vansinne! Men det ska väl för fan inte behöva gå så långt så att man måste stänga av allt, helt?

Kan detta vara min 22 års kris? Jag har lätt för att inspireras men lika lätt att bli lite av besatt. Men jag vet inte vad jag vill när det kommer till min hälsa och min kropp!?

Så därför tänker jag ta en internet-paus ett tag. Bort ifrån facebook, bloglovin och min blogg. Allt som jag vet har negativ inverkan på mig! Jag behöver det. Finns bättre och roligare saker att fokusera på!

Så ja, ni får ta hand om er.
Det ska jag göra!

https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-1/3166078/images/2012/pic_5073abede087c3024ec564a4.jpg" class="image">


I miss you

Mitt hjärta.
Om jag en vacker dag skaffar en hund, så hoppas jag att den blir exakt lika fin och rar som du. Är det inte konstigt hur olika varelser bara klistrar sig fast i hjärtat på en?


Som en gammal hagga

Ja tammefan. Jag fick ju igår för mig att köra lite cirkelträning hemma. Bra ide Emma tänkte jag. Men där fick jag fel. Hade helt okej träningsvärk igår kväll och i morse (innan jag hann kliva ur sängen...) men idag; fy fan vad ont jag har idag! Jag har tagit mig fram med försiktighet idag kan jag säga! Bakifrån har jag nog sett ut som en gravid kamel med ont i höften. Typ. Och ni kan ju tänka er när jag skulle ta mig upp för trapporna på jobbet?! Det tog sin lilla tid kan jag säga.

Eleverna frågade mig om jag hade gjort mig illa eller om jag bara hade svårt att gå idag...

Detta är anledningen till varför man INTE ska träna! Eller nej, jag känner mig lite duktig ändå. Men till nästa gång så ska jag bara köra 6 st övningar till att börja med. Kanske ska ha två olika träningsprogram att varva mellan? Nu kom du med en riktigt bra ide Emma.

Ligger och sneglar på min godispåse som står vid sängen och som blev över ifrån helgen... Lite sugen är jag. Det jag däremot inte är så sugen på, är att läsa min förbaskade engelska bok.

Ni får ursäkta min bitterhet och icke-existerande-pepp-talk. Men ja, allt kan inte alltid vara roligt jämt.

Här har ni en bild på dagens outfit iaf!


Vardagslyx

Blev så jäkla sugen på pasta och falukorv, så jag lagade det. Hade tänkt att ta en bild på min festmåltid, men allt försvann i ett naffs. Och nu ligger jag här och njuter av mättnaden. Nu tänker jag lyxa till det med en tupplur. Glöm manikyr och pedikyr, glöm dyra middagar och fin champagne. Tupplur ska det vara! Så god natt.


Euphoria

Euphoria det betyder lyckorus. Och ett sådant hade jag efter att jag träffat fyra fina människor. Synd bara att vi inte kan träffas oftare... Det var verkligen trevligt och intressant. Jag tror alla är så förväntansfulla över bebisen! Vi får väl se när hon väljer att komma ut till oss här i världen.

Tack i alla fall för ALLT igår och det var verkligen välbehövligt med en vän-kväll. Jag älskar er, av hela mitt hjärta. Ta vara på de vännerna ni vill ha kvar. Det handlar om kvalitet inte om kvantitet .

Dags att gå upp och äta lite frukost. Och sedan full fart mot skolan! Hejdå!


Cirkelträning

Jag blev precis färdig, och efter lite letande och ihopknåpande så har jag nu ett färdigt Cirkelträningspass som jag kan pyssla med hemma. Detta pass har jag anpassat efter hur det ser ut hemma hos mig, och detta är nog mest tänkt för utomhusbruk pga några konditionsövningar. Men ja, det är det som är det fina med cirkelträning, man kan ta vilka övningar som helst och anpassa det helt efter ens personliga situation med utrustning m.m 

Jag hittade en jättebra sida med massor med olika övningar, för hela kroppen. De flesta övningarna har jag använt mig av ett tag, men la till ett par nya övningar. Gå in och titta själv, och se vad som passar just dig! 

Här har ni i alla fall mig eget träningsprogram, för fri kopiering. 

Lycka till! 



CIRKELTRÄNING.

Antal övningar: 10 st

Läng per/övning: 1 minut

Vila mellan varje övning: 15 sekunder.

Utrustning: hopprep, hantlar, matta, vattenflaska, timer.



1. HOPPA HOPPREP

2. SPRINGA FRAM-OCH TILLBAKA

3. STEP-UP I TRAPPA

4. ARMLYFT I AXELHÖJD M. HANTLAR

5. UTFALL M. HANTLAR

6. SIT-UPS

7. BENLYFT LIGGANDE

8. FÄLLA KNÄN, SIDA TILL SIDA (LIGGANDE)

9. RYGGLYFT

10. PLANKAN

 

 

VILA OCH DRICK VATTEN 2 MIN.

 

UPPREPA 1 GÅNG.






Stock

Har sovit som en stock. Och jag kan inte sova längre. Bäst att gå upp och göra något vettigt av denna dag! VUXENPOÄNG!

...verkar inte som att det blir något jobb idag heller. Synd. Men då kan jag plugga desto mer! Göra klart grammatiken idag och göra klart alla hörövningar. För imorgon är det lektion igen och då ska allt vara klart!

Jag säger God morgon!
(ni kan se en skymt av mitt fina påslakan! Fint va?)


Det som återstår

Svärmor är firad, och magen är glad för den har fått smaka på lite bakelse och havrechokladflarm. Väldigt sött, men väldigt gott! Grattis på din dag, svärmor. Nu vet jag inte vad som återstår. Kanske gå upp och lägga sig? Jag köpte så fina sängkläder igår och nu vill jag bara krypa ner i sängen och gosa in mig i allt fluff. Jag håller även på med att tjata på Daniel att han ska ha en fest i samband med hans födelsedag, men det går trögt. Köpte en så söt klänning igår, som passar min figur utmärkt, som jag vill använda så snart som möjligt...

Imorgon ska jag på tisdagsmys. Det är efterlängtat. Bäst att passa på, eftersom att Johanna har en bulle i ugnen som om några dagar eventuellt kommer att visa sitt söta ansikte för världen, så kan imorgon vara sista gången som jag kommer att träffa en helt vanlig Johanna. För efter att bullen är ute, så kommer hon att vara en mamma. Helt otroligt sjukt att förstå att en av ens närmaste vänner ska ha barn. Men så är det. Spännande och nervöst på samma gång.

Nu tänker jag lägga mig i sängen. Tv intresserar inte mig längre. Varför vet jag inte. Bara massa blaha blaha och inget som ger mig något. Förutom Hela Sverige Bakar förstås som går på sjuan varje torsdag kl 21. Det är ett måste. Annars kan det faktiskt vara. Zappade över till trean och tittade fem minuter på Project Runway Sweden, hann knappt se något men det ploppade upp en fråga i huvudet på mig. "Undra vem av dessa deltagare det kommer att pratas mest om? Undra vem som ska bli "den" personen som utmärker sig mest"? Ni vet den personen som alla kommer att störa sig på och den som kommer att bli en B:kändis? Ja, jag har ju mina förslag. Och då har jag sett 5 min av skiten. Undra hur långt manuset är och undra vilka roller de har blivit tilldelade. Så falskt.

...jag är inte bitter.

God natt.


Fina vänner.



I'm done

Förra veckan så pratade vi om "wonderful feelings" på engelska lektionen. Vi fick ett papper med typ 30 förslag på sådana känslor. Jag valde:

"wonderful feelings"
Lukten av precis tillagade popcorn.
När man umgås med sina vänner.
Och!
När man har avslutat och gjort något färdigt.

Den sistnämnda känslan är en av dem de bästa! Och den känner jag idag. Har gjort klart grammatiken som jag legat efter med. Och det känns så jäkla skönt! Och jag har redan bockat av dusch och träning ifrån min to-do lista. Så nu tänker jag försöka att njuta av resten av tiden som är kvar av den här dagen. Min svärmor fyller år så vi ska fira henne.

Jag har så svårt att få arslet ur vagnen. Och när jag äntligen får det, så går allt av bara farten och sen frågar jag alltid mig skälv: Emma varför lyfter du inte på arslet oftare?

Jag är baktung.


Låt oss motionera

4 km intervall!


Sluta aldrig att bry er.

Det finns inget som är så oskyldigt som något som är precis nyfött. Det livet har precis börjat, och det livte har ännu inte kunnat orsaka något satyg. Totalt oskyldigt.

Jag satt här och funderade på barn, de små i vårt samhälle. De som en dag ska ta hand om oss veteraner och de som kommer att få leva med det som vi har byggt upp. Vi har ett ansvar att se till att resten av deras liv blir så bra som möjligt, och de har ett ansvar att hjälpa oss att få ett så bra slut på livet som möjligt. Det handlar om ett ge och ta. Men vi måste ge dem mer, det är vi som ger dem sina värderingar och erfarenheter! Hur vill du att ditt barns framtid ska se ut? Jag vet hur jag vill att barnens nutid, uppväxt och framtid ska se ut. Det är givet. De ska få ha det bra, de ska få äta sig mätta, de ska få sova gott, de ska få lära sig allt de behöver, de ska få göra sig rena, de ska få all den kärlek och trygghet som de behöver, de ska få svar på alla frågor de har - och det är vår uppgift att se till att detta blir uppfyllt för varenda unge i denna värld.

Om det ändå vore så bra. Jag vet att det finns barn som lider i andra länder än Sverige, och har jag givetvis tagit till mig innan jag skriver denna text. Men det finns barn som lider och som finns mycket närmare än vad du tror. De som finns överallt, här i Sverige. I grannhuset, i skolan, på dagiset, i förskolan, i affären, på sjukhuset etc. Överallt. De behöver oss. Nu. 
   Jag jobbar med så många barn, nästan dagligen. Allt jag säger och gör kommer på något sätt, sätta ett spår hos dem och kanske så ett frö. Barn och ungdomar är så lättpåverkade och det finns det många som utnyttjar här i samhället, både till det positiva och negativa. Just nu känns det som det negativa tar över det positiva. Allt som jag får höra och se, det gör så fruktansvärt ont i mig. Jag har suttit hela förmiddagen och funderat på vad JAG kan göra för att hjälpa alla dessa barn som far illa och som behöver en hjälpande hand? De söker efter kärlek, trygghet och tillit!

Jag älskar mitt jobb, jag kunde inte ha valt ett bättre jobb! Och jag lär nog blir kvar inom denna kategori i många år framöver! För att jag vet att jag kan bidra med så mycket, jag har verkligen fått en chans till att hjälpa så många barn och ungdomar! Jag får uppleva så mycket av det som de upplever. Allt är så ömsesidigt! Man ger så lite, och får så fruktansvärt mycket tillbaka! Och vad låter bättre än den kombinationen?

Det kanske inte fanns någon poäng med den här texten, förutom det att jag vill göra er påminda om att det finns människor där ute som behöver dig. Som behöver lite kärlek och trygghet! Snälla, sluta aldrig att bry er! Det finns så lite som kan göra så mycket för en människa där ute, oavsett ålder och situation!

Finns det något finare än att göra en god sak för någon annan?
Kärlek och vänlighet har inget pris.


To do


På hyllan

När urringningen är som bäst.
Lite ögongodis för alla kön. Visst är kvinnors kroppar finare än män's? På tal om att vara vacker och attraktiv... Män är mer snygga, kvinnor är mer vackra.

Ja, en lördags tanke.


RSS 2.0