Ta hand om dig

23.05

Gör det bara. Ta hand om hela din kropp. Lova mig att aldrig skada din kropp eller själ. Lova att aldrig låta någon göra något mot dig som du inte vill, gäller både hjärta och kropp. Snälla värdesätt dig själv. Du är lika viktig som alla oss andra, du är bara lite annorlunda så som vi alla är. Du råkar bara vara dig själv. Lova mig att aldrig vara någon annan än dig själv. Se dig själv som en viktig person. Snälla oavsett erfarenheter och bakgrund, värdesätt dig själv. Glöm inte bort dig själv.

    Det är lättare sagt än gjort, men alla borde vi få en handbok när vi föds, som man aldrig får glömma eller tappa bort. Där allt viktigt står. Så att man aldrig glömmer. Så att allt finns där, alltid. Så att man alltid vet vad man ska göra i alla situationer. Så att aldrig någon gör fel. Så att det aldrig uppstår några misstag eller oönskade situationer. Så att det aldrig faller tårar. Så att man aldrig säger saker man kommer att ångra. Så att man alltid vet när kärleken är obesvarad. Så att man aldrig blir sårad av något, av någon. Så att man alltid mår bra, så att man kan leva livet fullt ut. För livet är bara glädje, livet vet inte vad det negativa är. Om det aldrig sker några misstag, så finns det inget som kan få önskas ogjort. Om man alltid ler så finns inte det onda. Ett leénde gör allt bra igen. Eller? Njae.

Så vad skulle det stå i handboken?

Erfarenheter gör oss rika. Vi längre vi lever desto klokare blir vi. Men den som dör vid 30 års ålder är inte mer oviss än den som dör på sin hundraårsdag. Man vet så mycket man vet. Och det man inte vet finns inte. Snälla, låt oss lära oss av våra erfarnheter. Snälla, låt oss aldrig vara rädda för att upptäcka det vi inte vill upptäcka. Snälla livet, hindra oss aldrig. Tiden läker alla sår. Allting blir inte bättre med tiden, men med tiden så förändras allt. Våga uppleva, och våga chansa. Livet är för kort för att ta allt för givet.

Se på dig själv, ta dig själv på allvar.
Älska dig själv. Börja där och så får vi se.
I slutet så har vi bara oss själva.
De andra är bara ett plus.
Ett vackert plus.
De älskar dig om du, älskar dig själv först.
Du måste visa vägen.
De som vill älska dig, följer dig.
Men om du inte visar vägen, så finns det ingen som vet vart de ska gå.
Det är då det blir du. Bara du.
Du kan aldrig fly ifrån dig själv.

Du hjärta dig.

23.27





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0