Back in the days...

Jag tror att D har gått och blivit ung på nytt igen. Inte för att han är så värst gammal, men ja betéendet säger mig att han vill vara fjorton år igen. Han har ägnat en stund av eftermiddagen till att leta drickar-kompisar. Typ som om han hade en lista där han, prickade av en för en. Alla han pratade med var upptagna eller panka, men skam den som ger sig. Efter några samtal och sms så nappade en vän i alla fall. Och nu befinner han sig i en bil, en 740 till och med, påväg till vem vet vart och till vem vet vem. Det sista jag såg av honom, var att han pratade i telefon. Alkoholen måste ju fixas. Man skulle ju kunna tro att D inte har åldern inne för att få gå in genom Systembolagets dörrar, men så är icke fallet. Mannen är 21 år gammal, och han har bara inte planerat ordentligt. "Systembolaget stänger väl klockan 15?" Nej, kära du. Bolaget stänger klockan 13, och det vet till och med barnen på lågstadiet. 

Så nu är han för tillfället en riktig äkta tonåring. För han vet inte vart han ska, om han skulle veta vart han skulle, så skulle han inte veta till vem. Vem man dricker med är inte så viktigt, bara man slipper vara ensam med alkoholen. Och på tal om alkohol. Som tonåring får man även ägna en hel eftermiddag, åt att ringa samtal, smsa och skriva på facebook, för att förhoppningsvis tillslut hitta en person som har en gnutta alkohol att ge bort. Vad det sedan är, eller vad det sen smakar, det har ingen som helst betydelse. Bara flaskans innehåll innehåller mer än 3,5 % alkohol.

...men imorgon så är tonåringen ett minne blott. Och den generationen återgår till att vara jobbiga, irriterande och bara allmänt små. Vad visste man som fjortonåring? Man var bara ung och dum. Eller hur var det nu..?

En sak är säker. Skillnaden ikväll mellan en vuxen och en tonåring kommer att vara hårfin.

Jag kan inte låta bli att le.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0